19.06.2024
Национален приз "Човек на XXI век"

Автор: Екип АБГР

Членове на Асоциацията на българските градове и региони /АБГР/ участваха в 21та церемония по връчване на международната награда “Човек на XXI век”, която се проведе на 19 юни 2024г. в хотел “Маринела”, София. Събитието бе организирано от Сдружение “Програма произведено в България” и членовете на клуб “Човек на XXI век”. 

Г-н Ергин Емин, председател на УС на АБГР беше член на журито, което излъчи победителите за този национален приз. На връчването присъстваха кметове на българските градове, дипломати, представители на деловия и бизнес елит. Програмата по връчването на наградите бе съпроводена с концерт и тържествена вечеря.

Наградените в различни категории са:

Категория „Държавно управление”:

  • Трайко Младенов - кмет на община Костинброд – признат за усилията си в обединяването на общинските и частните институции за общото благо.
  • Валентин Ревански - кмет на община Ямбол – признат за своите стратегически инициативи и иновативни подходи в градското управление.
  • Д-р Мадлена Бояджиева - кмет на община Тетевен – отличена за ангажираността си към подобряване на инфраструктурата и услугите в общината.

Категория „Строителство”:

  • Артекс Инженеринг АД - водеща компания в жилищното строителство, известна с качеството и иновативните си проекти.

Категория „Производство”:

Мебелно производство: Арх. Калив Панайотов, Инпос ЕООД - Инпос ЕООД – лидер в мебелното производство с уникални и функционални дизайни.

Козметично производство: Цветелина Маймарова, Лидера Груп ЕООД – компания, утвърдена с висококачествени козметични продукти и иновативни решения.

Вкусово хранителна промишленост: Валентин Кръстев, Мандра Еленка - Мандра Еленка – известна с висококачествените си млечни продукти и традиционни рецепти.

Награда за иновативни, екологични проекти и технологии: Христо Кожухаров - ПРОДЖЕКТ БЪЛГАРИЯ АГРО ГРУП ООД – за принос към устойчивото развитие и екологичните практики в аграрния сектор.

Награда за развитие на културно-историческо наследство: Пламен Мирянов - „Нашият дом е България“ – за инициативи, свързани с опазването и популяризирането на българското културно-историческо наследство.

Категория „Изкуство”:

  • Краси Тодоров - художник и изследовател на N-мерността, автор на "ZN ART - Музей от хартия", РИМ-Враца – за изключителния си принос към изкуството и новаторските си проекти.

Категория „Медии”:

  • Зоя Бикова - Breaking News 24/7 – за безупречното отразяване на важни събития и принос към обективната журналистика.

Церемонията бе открита с уникален автентичен шопски танц, изпълнен от Танцов състав „Зорница“ към НЧ „Иван Вазов-1947“ от град Костинброд. Музикална школа "Омая" към НЧ „Георги С. Раковски-1928“, село Драговищица допринесоха за празничното настроение с изпълнения на автентични шопски песни.

Мaрия Димитрова поздрави гостите със специален текст и песен, а Акустична Рок формация Тетевен, Поли Паскова и дует Милчо Соколов и Кирил Василев също впечатлиха публиката със своите изпълнения.

Наградените получиха статуетка "Благоденствие", символизираща успех, хармония и просперитет на един от най-талантливите и вдъхновяващи творци на нашето време - художникът Красимир Тодоров.

Наградата „Човек на XXI век” е признание за човека, който живее, работи и създава днес и сега в условията на съвременна България.

Това е наградата за човека, който здраво стои на земята и който е поел кормилото на своя живот, защото успехите идват с много труд, упоритост и вяра. За 21 поредна година церемонията затвърди значението си като витрина на българското производство, култура и дух. 

Към новини
Галерия