03.06.2024
Бургаски форум за свързаност 2024

Автор: Със съкращения от: https://www.kas.de/bg

Бургаският форум за свързаност 2024 "Към европейско единство - свързаност - какво свързва Европа", организиран от Фондация “Конрад Аденауер”, се проведе в Бургас от 29 до 31 май.

Свързаността е видим символ на европейското единство и интеграция. Бургаският форум за свързаност е събитие, което събира експерти и политици, за да обсъдят най-новите тенденции, предизвикателства и възможности в областта на свързаността.

Ефективната транспортна инфраструктура и свързаността са от решаващо значение за икономиката, обществото, туризма и търговията. Превозът на хора, стоки, финансови средства и преносът на данни в Европа и по света е поле на геоикономическо съперничество и упражняване на политическо влияние. Интелигентната политика в областта на свързаността е от ключово значение за укрепване на геостратегическата конкурентоспособност, суверенитета и способността за действие на Европейския съюз.

Събитието събра над 100 участници, експерти от 13 държави, политици и представители на академичната общност. Водещи лектори бяха Росен Плевнелиев, 4-ти Президент на Република България, Георги Гвоздейков, Министър на транспорта и съобщенията на Република България, Валентин Николов, Изпълнителен директор, АЕЦ Козлодуй, Матей Законшек, Директор на Постоянния секретариат на Договора за транспортна общност, Франк Кванте, Главен изпълнителен директор на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД, Даниела Гасевич, Изпълняващ длъжността директор, Централноевропейско споразумение за свободна търговия (ЦЕФТА), Алберт Хани, Изпълнителен директор на Регионално бюро за младежко сътрудничество (RYCO).

На форума беше представено ново проучване за пътната свързаност, което съдържа подробни и иновативни приноси от известни експерти от различни държави. То може да бъде изтеглено от посочения линк.

Към новини
Галерия